SA106 - gmax model 3D

Informacje na temat działań modelarzy kolejowych z Warmińsko - Mazurskiego Towarzystwa Miłośników Kolei w Olsztynie;

Moderatorzy: kuba_mk, Sebastian Marszał

Klimek
* Towarowy *
Posty: 15
Rejestracja: 2005-10-05, 11:01
Lokalizacja: Olsztyn, Jeziołka

SA106 - gmax model 3D

Post autor: Klimek » 2010-01-02, 10:08

Witam,

Nie wiedziałem w który dział/temat wrzucić tą prośbę, bo pasuje i do modelarskiego, kolej dziś, stacja olsztyn, czy już sam nie wiem który :) A chodzi mi o pomoc w fotografiach szynobusu serii SA106, najlepiej we wczesnej wersji, tej bardziej kanciastej, np. o numerze Jamesa Bonda, "double o seven".

Prosiłbym o:
- udostępnienie fotografii, najlepiej w dużym rozmiarze, jak najbardziej pod kątem prostym do boku szynobusu, nawet nie całego boku, każdy fragment sie przyda. Mam sporo swoich fotek, jednak robiłem je dawno temu, gdy mój aparat był jaki był. Teraz mam dużo lepszy, więc nawet mógłbym sam porobić,
- danie cynku, jeśli ktoś wie, kiedy i o której szynobus serii SA106 będzie na dworcu w Olsztynie, abym mógł zrobić brakujące fotki pod teksturę modelu, którą musze wyostrzyć.

Jeśli miałbym fotografować sa, na bazie waszej podpowiedzi co do terminów, to raczej nie zrobie tego gdy sypie śnieg, dlatego jesli nawet dziś bedzie jakiś SA jechał, to fotki, na chwilę obecną ze względu na opady, nie przydadzą się. Dlatego jakiś długo terminowy plan, podpowiedź na jakich liniach moga go puścić (Szczytno, Braniewo, ...) i o jakich godzinach, byłbym wdzięczny.

Zaprezentowane niżej printy z gry TrainzRailroadSimulator2004 są troszkę zamazane, wina formatu jpg, a bmp/tga bym tutaj nie wrzucał bo za dużo zajmują. Brakuje mi napisu PESA, bo te co mam są słabej jakości lub odbija się światło, a także muszę podrasować oteksturowanie całego boku.
Załączniki
screen022w.jpg
screen020.jpg
Ostatnio zmieniony 2011-02-06, 22:15 przez Klimek, łącznie zmieniany 1 raz.

maciek
* Towarowy *
Posty: 17
Rejestracja: 2011-02-05, 22:49
Lokalizacja: Warszawa/Pisz

SA106

Post autor: maciek » 2011-02-05, 23:13

Czy mógłbyś go podlinkować, bo kujawsko-pomorskim już nie chce mi się jeździć?
Poza tym moim skromnym zdaniem jest super, a nie marnej jakości jak ty mówisz.

rysiek_mrągowo
* Towarowy *
Posty: 2
Rejestracja: 2013-12-17, 09:23
Kontakt:

Post autor: rysiek_mrągowo » 2013-12-17, 09:32

A nie lepiej samemu wykonać model 3D? Sam modeluje w blenderze ( program do animacji 3D ) i można stworzyć piękne modele, oczywiscie trzeba na to troche cierpliwosci i wprawy ale efekty moga byc porazajace, i nawet mozliwe jest stworzenie animacji.
http://www.youtube.com/watch?v=3EItP88aBng
Przyklad http://www.blendswap.com/blends/view/22626
Jestem miłośnikiem kolej i tworze wizualizacje architektoniczne, wnętrz w programach 3D oraz np dekoracje wnętrz typu kubki porcelanowe i inne

tomek1989tadzik
* Towos *
Posty: 35
Rejestracja: 2011-12-23, 12:56
Lokalizacja: soldau(działdowo)

SA106 - gmax model 3D

Post autor: tomek1989tadzik » 2015-08-01, 12:38

Czy ktoś kolwiek może mi odpowiedzieć na to pytanie czy Trainz Railroad Simulator 2004 jeżeli chodzi o dodawanie jakiś dodatków czy potrzebuje łącza sieciowego? Z góry dzięki.
Tomasz Krysman (Krysmann)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość